Woning gevonden? Bied mee!

  • Transparant biedingsysteem, dus geen geheime dealtjes.
  • Iedereen mag meedoen, niemand wordt buitengesloten.
  • Altijd 15 minuten de tijd om nog hoger te bieden.

Maak een account aan, vul de code in en bied direct op de woning.

Huis verkopen
Uw woning verkopen?
Kansen vergroten
Een woning zoeken?

Hoe het werkt

Page divider
01
U wilt bieden op een huis en bent geregistreerd bij Huizenhub.
Via uw dashboard benadert u de woning waarop u wilt bieden, of via een specifieke code. Via uw dashboard benadert u de woning waarop u wilt bieden, of via een code.
02
03
In het biedingsplatform van de woning brengt u een bod uit. U kunt onbeperkt bieden binnen de biedingstermijn. In het biedingsplatform brengt u een bod uit. U kunt onbeperkt bieden binnen de biedingstermijn.
Heeft u het beste bod uitgebracht, dan neemt de wooncoach contact met u op om de inhoud van het koopcontract te bespreken. Het beste bod? De wooncoach bespreekt met u de inhoud van het koopcontract.
04
05
Na het tekenen van het koopcontract en de wettelijke bedenktermijn volgt de gang naar de notaris. Na het tekenen van het koopcontract en de bedenktermijn volgt de gang naar de notaris.

Veelgestelde vragen

Page divider

We maken graag inzichtelijk welke biedingen er zijn en onder welke voorwaarden wordt geboden. Dit doen we via het biedingsplatform waar u anoniem kunt bieden.

Deze code ontvangt u tijdens een bezichtiging of ziet u in een advertentie op sociale media.

Dat hoeft niet. Het kan zijn dat een lager bod toch interessanter is voor de verkoper. Voorbeeld hiervan is een bod zonder voorbehoud van financiering. Vindt de verkoper het beste bod niet goed genoeg, dan heeft hij het recht om de woning niet te verkopen.

Bij een bieding in de laatste vijftien minuten van de biedingstermijn wordt de biedingstermijn verlengd met vijftien minuten.

Binnen de biedingstermijn kunt u zo vaak bieden als u wilt. U kunt uzelf echter niet overbieden.

Voor het uitbrengen van een bod dient u zich eerst te registreren. U kunt bieden met een code of op woningen die op basis van uw zoekprofiel aan u zijn gematcht. Deze woningen vindt u in uw dashboard.

Tot € 100.000,- gaat het bieden met stappen van €500,-. Vanaf 100.000,- met stappen van €1.000,-. En boven de van €500.000,- met stappen van €2.500,-.

Nee, uw bod is (als particulier) niet bindend. Na het sluiten van de biedingstermijn maakt de verkoper een keuze uit de biedingen. Huizenhub neemt contact op met uitgekozen bieder om contractafspraken te maken die terugkomen in het koopcontract. De overeenkomst is bindend als het koopcontract is ondertekend en de wettelijke bedenktijd van drie dagen is verstreken.

Wanneer er geen wenselijk bod is uitgebracht kan je ervoor kiezen de biedingstermijn kosteloos te verlengen.

De wooncoach van Huizenhub neemt de volgende werkdag contact op met de verkoper en bespreekt de biedingen. Gaat de verkoper akkoord met een bod, dan neemt de wooncoach contact op met de koper om het vervolg van het proces door te nemen.

De verkoper kan er voor kiezen om nog een biedingsronde te starten. Er kunnen namelijk weinig biedingen uitgebracht zijn, of er is iets veranderd in de situatie van de verkoper.

Doorgaans zijn er twee biedingsrondes. De verkoper kan, bij haast, kiezen voor slechts één biedingsronde en bij weinig biedingen een extra biedingsronde starten.

Er is geen mogelijkheid om te onderhandelen als de biedingstermijn is verstreken. Het ene bod kan wel interessanter zijn voor de verkoper door de verschillende voorbehouden die de koper kan aangeven. Denk bijvoorbeeld aan een voorbehoud op financiering.

De koper kan in het koopcontract ontbindende voorwaarden laten opnemen, bijvoorbeeld over het verkrijgen van financiering of een bouwkundige keuring.

Ja, dat kan. Dit kan de vraagprijs zijn, of een bedrag daaronder. Zo krijgt u alleen serieuze biedingen. Uw persoonlijke wooncoach houdt daarnaast in de gaten of de biedingen boven de vraagprijs serieus zijn. Een bod van 1.000.000 op een woning met de vraagprijs van 350.000 wordt niet serieus geacht. Het bod wordt in overleg met de verkoper verwijderd.

Ja, uw bod is bindend. Voor zakelijke bieders geldt andere wetgeving dan voor particuliere bieders.

Uw woning verkopen

Wij verkopen uw woning beter, sneller, transparanter dan de gemiddelde makelaar en we zijn ook nog eens de goedkoopste (gratis!). U kunt kiezen om het geheel zelf te doen met eventuele hulp van ons of fullservice. Wij regelen het adverteren op Funda, sociale media, onze eigen Huizenhub-klanten en helpen u met taxatie, foto’s en bezichtigingen. Alle biedingen gaan volgens ons biedingsplatform, zodat u kunt zien welke biedingen er binnenkomen en tegen welke condities.

Overige dienstverlening

Page divider