Privacy Statement Huizenhub

Page divider

Welke persoonsgegevens verzamelt Huizenhub?
Huizenhub verzamelt de volgende soorten persoonsgegevens:

  • namen en contactgegevens, zoals: voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer;
  • technische gegevens, zoals: huidig apparaat type, IP-adres, browsernaam, browserversie, huidige resolutie, taalinstellingen;
  • gegevens over jouw aanbod en interesses, zoals: je interesse in de woonoppervlakte, aantal slaapkamers, type woning, woonplaats/adres;
  • gegevens over jouw gedrag, zoals: of je een woning zoekt, of je een woning aanbiedt, welke woningen je bekijkt, welke websites en pagina’s je bekijkt

Waar haalt Huizenhub deze persoonsgegevens vandaan?

  • Huizenhub ontvangt gegevens die je invult bij het aanmaken van een account of in een webformulier;
  • een aantal gegevens over woningen krijgen we van het Kadaster en andere openbare bronnen;
  • we verzamelen gegevens via de cookies die door ons en door andere bedrijven worden geplaatst;

Waar slaat Huizenhub de persoonsgegevens op?
Gegevens van klanten worden opgeslagen in een CMS (content management systeem) en in een CDP (customer data platform).

Maakt Huizenhub een individueel klantprofiel van mij?
Wij bouwen alleen een individueel klantprofiel van je op als je ons daarvoor toestemming hebt gegeven. We gebruiken daarvoor de online software van Softens met wie we een verwerkersovereenkomst hebben gesloten. Deze software verzamelt relevante informatie en eigenschappen over jou. Zo kunnen we je van de meest relevante aanbiedingen, advertenties en diensten voorzien.

Voor welke doelen gebruikt Huizenhub de persoonsgegevens?
Huizenhub verzamelt persoonsgegevens:

  • om jou een optimale gebruikservaring van deze website te kunnen bieden;
  • om woningzoekers en woningeigenaren met elkaar in contact te brengen;
  • om woningzoekers en -eigenaren in contact te brengen met externe partijen, indien de klant dit wenst
  • om jou passende aanbiedingen van partners en adverteerders te kunnen doen;
  • om een klantprofiel van je op te bouwen zodat we je beter leren kennen en je beter van dienst kunnen zijn;

Welke gegevens gebruikt Huizenhub als ik een account aanmaak?
Als je een account aanmaakt, gebruikt Huizenhub je voornaam, achternaam, postcode, adres, e-mailadres, telefoonnummer en woonplaats. Op basis van je postcode en huisnummer zoekt Huizenhub in het Kadaster en andere openbare bronnen naar de foto en gegevens van jouw huis. Je vult deze zelf aan met specifieke gegevens van het aanbod en de woningwens (dit is afhankelijk van de wens om een woning te verkopen en/of te kopen/huren).

Huizenhub gebruikt jouw woninggegevens om vraag en aanbod met elkaar te matchen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met partners van Huizenhub in contact te komen. Jouw woning is te zien op het dashboard van waarin vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Je eigen dashboard is privé en kan alleen worden bekeken door jezelf.

Huizenhub gebruikt persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. We bewaren de gegevens zolang je geregistreerd wilt blijven. Als je het account opheft, worden de persoonsgegevens en de gegevens over het huis direct door ons verwijderd.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van Huizenhub?
Als je zelf geen koopwoning hebt of niet op zoek bent naar een woning, is het mogelijk alleen je e-mailadres te registreren. Huizenhub houdt je dan op de hoogte van nieuws en aanbiedingen. We verwerken je e-mailadres op basis van jouw toestemming. Op elk gewenst moment kun je jouw e-mailadres weer verwijderen.

Wat zijn cookies?
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan Huizenhub naar jouw computer wordt meegestuurd en op je harde schijf is opgeslagen. De opgeslagen informatie kan bij je volgende bezoek aan deze website weer naar onze server worden teruggestuurd.

Welke rechten heb ik?
Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens Huizenhub van je heeft en wat wij daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die wij hebben;
  • het laten corrigeren van fouten;
  • het laten verwijderen van persoonsgegevens;
  • het intrekken van je toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van de persoonsgegevens.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens inzien of laten verwijderen?
Je kunt je persoonsgegevens inzien of laten verwijderen door via de mail een verzoek in te dienen bij Huizenhub via info@Huizenhub.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk op je verzoek.

Ook kun je het klantprofiel dat we met jouw toestemming hebben opgebouwd inzien, corrigeren of verwijderen. En het is mogelijk op jouw verzoek een bestand met alle gegevens van dit profiel aan te leveren.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig bij Huizenhub?
Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus. Als er sprake is van misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen, nemen wij passende maatregelen.

Kan ik een klacht indienen?
Mocht je een klacht hebben dan proberen we er natuurlijk eerst samen uit te komen. Vind je desondanks dat Huizenhub je niet op de juiste manier helpt, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens wordt uitgelegd hoe je een klacht kunt indienen.

Kan deze Privacy Statement worden aangepast?
Ja, deze Privacy Statement kan worden gewijzigd. De gewijzigde versie zal op onze website worden gepubliceerd en van een nieuwe datum worden voorzien.

Contactgegevens
Huizenhub, onderdeel van Josephus Real Estate B.V.
KvK nr. 82760039

Kerkenweg 31
7765 BN Weiteveen
E-mail: info@huizenhub.nl